Det er populært blandt mange virksomheder at markedsføre fødevarer tilsat vitaminer, mineraler eller visse andre stoffer. Disse kaldes for berigede fødevarer. Visse andre stoffer kan f.eks. være koffein, aminosyrer og taurin.
Berigede fødevarer er reguleret af både EU-regler (f.eks. hvilke vitaminer og mineraler, der må tilsættes) og danske regler (f.eks. mængden af tilsatte vitaminer, mineraler eller visse andre stoffer).
Tilsætning af vitaminer, mineraler eller visse andre stoffer til fødevarer, som ikke er tilladte eller er tilsat i for høje mængder, kan være forbundet med sundhedsmæssige risici for forbrugere.
Det er også et krav, at berigede fødevarer indeholder en minimumsmængde af vitaminer og mineraler, så forbrugeren ikke bliver vildledt.
Der er en række generelle tilladelser for tilsætning af vitaminer, mineraler og visse andre stoffer for bestemte produktkategorier. De generelle tilladelser er den mængde af næringsstof, der allerede er blevet vurderet sikker, og omfatter det samlede indhold (både naturligt og tilsat), der må være i produktet.
Det er muligt for en virksomhed at få tilladelse til tilsætning af et næringsstof i en højere mængde end de generelle tilladelser, hvis mængden er sikker. Det kræver, at virksomheden anmelder tilsætningen til Fødevarestyrelsen, som vurderer sagen. Det er også muligt at få tilladelse til at tilsætte et "andet stof", som endnu ikke fremgår af de generelle tilladelser, hvis stoffet er sikkert. Det kræver, at virksomheden ansøger om godkendelse af stoffet til Fødevarestyrelsen, som vurderer sagen.
Fødevarestyrelsen opdaterer de generelle tilladelser hvert halve år med de nye tilladelser.
Fødevarestyrelsen vil med denne kampagne gentage en tilsvarende kampagne fra 2020 og kontrollere, at virksomheder, der er ansvarlige for første markedsføring af berigede fødevarer i Danmark (f.eks. producenter og importører), overholder de generelle tilladelser og kravene til notifikation, anmeldelse og ansøgning.