Mink og COVID-19

Fødevarestyrelsen har udstedt en ny bekendtgørelse om COVID-19 hos pelsdyr, som indeholder regler for overvågning og smittebeskyttelse.

Statens Serum Institut (SSI) har vurderet, at risikoen for folkesundheden er begrænset ved en betydeligt reduceret minkproduktion og ved opretholdelse af en række smitteforebyggende tiltag beskrevet i veterinær- og sundhedsmyndighedernes model til håndtering af COVID-19 i minkbesætninger.

Læs SSIs opdaterede vurdering af risikoen ved genoptag af minkhold (pdf)​

Fødevarestyrelsen har udstedt en bekendtgørelse med bl.a. krav om overvågning og smitteforebyggende tiltag til håndtering af COVID-19 i minkbesætninger, som minkavlerne skal implementere og efterleve. Bekendtgørelsen er offentliggjort på retsinformation. Du kan finde link til den under punktet Lovstof og regler.

Smittebeskyttelsesmod​​el til håndtering af COVID-19 i relation til minkproduktion ​

Kravene og anbefalingerne til smittebeskyttelse i minkproduktionen er udarbejdet i et samarbejde mellem sundhedsmyndighederne og Fødevarestyrelsen.