Klar til andre kæledyr

Har du et andet og mere specielt kæledyr i tankerne? Så læs her på siden, hvad du generelt skal overveje inden du anskaffer dig kæledyret.

Hvis du overvejer at anskaffe dig et kæledyr, der ikke indgår i de andre grupper (hundkatkanin eller gnaverakvariefiskøgle eller krybdyr eller fugl), er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i dyrets behov og adfærd, inden du beslutter dig.

Du skal generelt overveje disse ting:

  • Hvor meget tid har du i hverdagen i forhold til, hvor meget dyret har brug for kontakt med mennesker.

  • Hvor mange penge kan du bruge på kæledyret i forhold til, hvor meget foder og udstyr kæledyret har brug for.

  • ​Hvor meget plads har du derhjemme, og hvor meget plads har dyret brug for for at trives.

  • Er der nogle ting ved kæledyret,​ som betyder, at det ikke egner sig i en familie, fx at det er meget følsomt over for høje lyde eller har meget svært ved at vænne sig til mennesker.

Sørg for at sætte dig grundigt ind i dyrets adfærd og behov. Læs pasningsvejledningerne igennem, spørg ved en dyrehandler eller ved eksperter og lån gerne bøger om arten på biblioteket, så du er forberedt, inden du tager beslutningen om at købe et mere specielt kæledyr.​

Pasningsvejledning

Pasningsvejledningen giver en god introduktion til det enkelte dyrs behov. Det er en god idé at læse pasningsvejledningerne igennem, inden man vælger sit nye kæledyr.

Find Dyrenes Beskyttelses eksempler på pasningsvejledninger (nederst på siden)

Hvis du har én eller flere kælegrise

Infofolder om hold af kælegrise

I denne folder, kan du finde information og regler om hold af grise som kæledyr/hobbydyr.