Den gode start med hund

​Det er en stor omvæltning for din hund at komme til et nyt hjem, især hvis den er hvalp og kommer lige fra sin moder og sine søskende.

I de første dage skal hunden have ro, og du bør kun gå korte ture med den. Hunden har i starten brug for tryghed og tæt kontakt med sin familie.

Hunden ved ikke på forhånd, hvad du forventer af den. Det skal den først lære. Den har brug for faste rammer og genkendelighed. Det er nemmere at give hvalpen gode vaner end at vænne den af med de dårlige. 

I den allerførste tid er der også andre ting, du skal være opmærksom på. Eksempelvis foder, ormekur, vacciner, registrering, forsikring og lovpligtigt hundetegn.​ 

Gå til hvalpetræning

Vi anbefaler, at du går til hvalpetræning med din hund, også selvom du har gået med en tidligere hund. Din hund har behov for få gode oplevelser med andre hund og fremmede mennesker. Det kan have stor betydning for dens forhold til fremmede senere i livet. Hvalpetræning giver også et godt fundament for samarbejdet mellem dig og din hund.

Hundeluftning i naturen – 250 hundeskove

Du må gerne tage din hund med ud i naturen - så længe den er i snor. Det er nemlig godt for både dig og din hund at være sammen og få den daglige motion. Hunde skal ifølge naturbeskyttelsesloven som udgangspunkt altid være i snor i naturen. Det skal de bl.a. være, så du viser hensyn til vilde dyr, andre gæster og dig og din hunds sikkerhed.

På Naturstyrelsens hjemmeside, kan du læse mere om hundeluftning i naturen og se et interaktivt kort over Naturstyrelsens 250 hundeskove over hele landet. I disse hundeskove må din hund gerne gå uden snor.

Gå til Naturstyrelsens side "Med hund i naturen"