Passer en hund til din livsstil?

Har du børn, er du ung eller ældre? Forskellige perioder i livet byder på forskellige udfordringer i forhold til at have hund. Læs om, hvad du bør være særligt opmærksom på, inden du beslutter dig for en hund.

Det at få en hund er en vidunderlig oplevelse, men der følger også et stort ansvar med. Og så skal du forvente at have hunden de næste 10-15 år.

Børnefamilie – har I plads og tid til en hund i familien?

I et godt hundeliv bliver hunden et elsket medlem af familien. Men den sætter også begrænsninger for tiden, I kan bruge på arbejde, rejser og fritidsaktiviteter.

Overvej grundigt, om I har plads til en hund, og om alle i familien ønsker sig hunden, eller om det kun er børnene. Kun voksne kan tage hovedansvar for hunden.

Børnene kan blive hundelufter som forberedelse

Hvis det er børnene, som presser på for at få hund, så lad dem begynde med en lang periode, hvor de fungerer som fast passer for en hund. I kan sætte et opslag op, der hvor I handler, eller tilbyde at lufte hund for en nabo. Det vil give børnene større viden om hunde. Det kan også vise, om deres hundeinteresse tager af.

Ung – hvad byder din fremtid på?

Måske er du en af dem, der har forelsket dig i tanken om at få en hund? Men husk, at en hund er et langtidsprojekt (10-15 år), der også begrænser dig – din fritid, dit sociale liv, din økonomi, dine rejsemuligheder, dit arbejdsliv og studie. Og husk at ikke alle boligforeninger tillader hundehold, så det skal tjekkes inden anskaffelsen.

Senior – har du livsstil og netværk til at have hund?

Som ældre har du måske god tid, og kan derfor tilbyde en hund et dejligt liv med masser af selskab og aktiviteter. Alligevel skal du lære hunden at være alene hjemme nogle timer.

Selvom du har god erfaring med at have hund, så overvej, om din energi (kræfter) er blevet mindre siden da. Overvej også at udvide dit netværk, så din nabo, familie mv. kan træde til, hvis du får behov for det.

Vælg en mindre og mere rolig hunderace

Det kan virkelig overraske, hvor anstrengende det er at starte forfra med en krævende hunderace. Du kan overveje at vælge en mindre eller mere rolig hunderace. Og i stedet for en hvalp kan du også overveje at få en voksen hund, f.eks. fra et internat.

 

 

Hvilken race passer til dig?

Bliv klogere på de forskellige racer her.

​Inden du vælger, hvilken hund du skal have, bør du være opmærksom på, at der er stor forskel på de forskellige hundetyper og -racer, og på hvad deres aktivitetsniveau, pels og størrelse kræve