Hvad er en fødevarevirksomhed
En fabrik, der forarbejder eller håndterer fisk eller kød, er en fødevarevirksomhed. Dette gælder uanset om fabrikken ligger i en by eller en bygd. Et lager og en transportør, der kører med fødevarer, er også fødevarevirksomheder.
En fisker og en fanger er fødevarevirksomheder med primærproduktion (primærproducent).
Sådan gør du
Du skal få din fødevarevirksomhed autoriseret eller registreret, inden virksomheden starter. Du skal også give besked, hvis virksomheden ændrer sig, eksempelvis:
- Ændrer sine aktiviteter eller får nye
- Bygger om i lokaler eller udvider
- Skifter ejer
- Flytter til nye lokaler
- Lukker – eller dele af den lukker
Registrering, ændringer og ophør skal oplyses på blanketten ”Autorisations- og registreringsblanket for fødevarevirksomheder i Grønland" på virk.dk
Blanket til autorisation og registrering for fødevarevirksomheder i Grønland
Særligt for primærproducenter
Primærproducenter og fritidsfiskere, som leverer fisk til en virksomhed, som samhandler med EU eller eksporterer til tredjelande, skal være registreret hos Grønlands Fiskerilicenskontor (GFLK).
Gå til Grønlands Fiskerilicenskontrol (GFLK)