Grønlandske virksomheder

Start og drift af fødevarevirksomhed i Grønland

Læs om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil starte en fødevarevirksomhed i Grønland, som vil omsætte sine varer udenfor Grønland

Før du åbner en ny fødevarevirksomhed, skal du have en række forhold på plads. Det gælder også, hvis du overtager en fødevarevirksomhed fra en anden ejer (ejerskifte). Du har selv ansvaret for at overholde reglerne, så du er med til at sikre fødevaresikkerheden.

Du skal bl.a. have styr på følgende:

  • Om din virksomhed skal være autoriseret eller eventuelt kun registreret
  • Egenkontrol og risikoanalyse
  • Hygiejne og indretning
  • Sporbarhed

I Guide til opstart af fødevarevirksomhed får du en kort introduktion til hvad der skal til, hvis du ​overvejer at starte en fødevarevirksomhed. Den vil overordnet set give dig svar på, hvilke regler der gælder for dig. Guiden henviser til de danske regler for fødevarevirksomheder.

Gå til guiden om opstart af fødevarevirksomhed

Autorisation og registrering

En fødevarevirksomhed skal være registreret eller autoriseret hos Fødevarestyrelsen, hvis den vil omsætte fødevarer til EU og tredjelande.

Egenkontrol og risikoanalyse

Læs om egenkontrol og risikoanalyse. Det er virksomhedens system til at sikre, at fødevarerne er i orden.

Hygiejne og indretning

Få tjek på hygiejne, håndvask, rengøring, og hvordan du bedst muligt indretter din fødevarevirksomhed.

Sporbarhed

Læs om sporbarhed af fødevarer. Virksomhed skal kunne redegøre for og dokumentere, hvem der leverer fødevarer til den, og hvem den sælger til.