Dit egenkontrolprogram skal baseres på HACCP-principperne
Dit egenkontrolprogram skal baseres på HACCP-principperne. Ved at bruge HACCP-principperne får du overblik over, hvor i din virksomhed der kan være risiko for fodersikkerheden. En risiko er en fare, som kan opstå i din virksomhed under de forskellige procestrin, hvis du ikke holder processen i styring.
Dit HACCP-baseret egenkontrolprogram skal hjælpe dig med at holde styr på de processer, som har direkte betydning for fodersikkerheden i din virksomhed.
Der gælder de samme krav til et HACCP-baseret egenkontrol for grønlandske virksomheder for danske virksomheder. Du kan læse mere om HACCP-principperne her:
Dit egenkontrolprogram skal baseres på HACCP-principperne
Gode arbejdsgange er en del af din egenkontrol
Du skal have gode arbejdsgange på områder, der har indirekte betydning for fodersikkerheden. De gode arbejdsgange er nødvendige, da de er en grundlæggende forudsætning for virksomhedens HACCP-plan. God praksis går under flere betegnelser såsom Good Manufacturing Practice (GMP), Gode Arbejdsgange (GAG) eller Prerequisite Programmes (PRP).
Der gælder de samme krav til gode arbejdsgange for grønlandske virksomheder som for danske virksomheder.
Sådan fører du skriftlig egenkontrol i din fødevarevirksomhed
Den skriftlige del af egenkontrollen kalds et egenkontrolprogram. Det skriftlige HACCP-baseret egenkontrolprogram dækker din virksomheds aktiviteter på de områder, der har direkte og afgørende betydning for fodersikkerheden. Egenkontrolprogrammet skal udarbejdes, inden du begynder på dine foderaktiviteter, da du skal sikre dig, at der er styr på de steder i din virksomhed, hvor der skal være særlig fokus på fodersikkerheden.
Der gælder de samme krav til et skriftligt HACCP-baseret egenkontrolprogram for grønlandske virksomheder som for danske virksomheder.