Se alt indhold om fødevarer
Se alt indhold om dyr
Se alt indhold om kontrol
Bliv klogere på hvordan du kan reducere madspild.
Madspild er dyrt både for klimaet og privatøkonomien. I Danmark smider de private husholdninger 247.000 ton mad ud om året. Det er ca. 30% af det samlede madspild i Danmark. Hvor meget vi hver især smider i skraldespanden afhænger af husstandens størrelse.
Vi har samlet fire nemme råd, som kan mindske madspildet, og så har vi udviklet et ugeskema og skilte til dit køleskab, der kan hjælpe dig på vej. Det kan du læse mere om nedenfor.
Print vores redskaber og få bl.a. indblik i, hvor dit madspild opstår.
Lær at kend forskel på datomærkninger og hvordan du tjekker, om din mad stadig kan spises.
Bliv klogere på, hvorfor kasserede madvarer kan udgøre en risiko, og hvilke madspildsinitiativer Fødevarestyrelsen arbejder på.
Find en guide til, hvordan virksomheder kan undgå madspild.
Få tre tips til, hvordan du vurderer, om maden kan spises efter ”Bedst før".
Bliv klogere på, hvordan en planlægning af indkøbsturen, kan være med til at reducere madspild.
Find guides til, hvordan du opbevarer madvarer, så de holder sig længst muligt.
Find undersøgelser om danskernes madspild.
Dyk endnu mere ned i tips og tricks til reducering af madspild.
Find en vejledende oversigt over, hvor længe bl.a. kød, fisk, og mejeriprodukter holder sig efter åbning ved korrekt opbevaring.