Madspild i fødevarevirksomheder

Madspild er dyrt for både klimaet og økonomien. Her kan du læse om de muligheder, din fødevarevirksomhed har for at forebygge og reducere madspild.

Tal fra Miljøstyrelsen viser, at vi årligt smider 873.014 ton mad ud i Danmark, og at madspildet sker i alle led fra primærproducenten til forbrugerne. Det er derfor vigtigt at bekæmpe madspild på alle niveauer for at sikre, at indsatsen ikke blot flytter problemet fra ét led til et andet.

Indsatsen understøttes af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, der har som målsætning at halvere det samlede globale madspild inden 2030.

Praktiske råd til mindre madspild i professionelle køkkener

Få inspiration til at forebygge og reducere madspild i professionelle køkkener. 

Målemetoder i professionelle køkkener

Her kan du blive klogere på, hvordan du kan måle madaffald og madspild i køkkenet.   

Madspild i tal

Bliv klogere på, hvad madspild er, og hvad omfanget af madspild er i Danmark og EU. 

Guide: Hjælp til vurdering af fødevarer

Sådan vurderer du, om en fødevare kan anvendes, doneres væk eller skal sorteres fra. 

Hvis din virksomhed donerer fødevarer

Læs om de forskellige regler ved donation af fødevarer direkte til forbrugerne og til andre detailvirksomheder.

Hvis din virksomhed modtager donerede fødevarer

Modtager og videregiver du donerede fødevarer? Læs hvad du skal være særligt opmærksom på. 

Reducér madspild på festivaler

Bliv klogere på, hvordan du indsamler og uddeler ubrugt mad fra festivaler. 

 

 

Undgå skraldning

Læs om reglerne for, hvordan fødevarevirksomheder skal håndtere og opbevare affald. 

 

Webinar om madspild

Kom til gratis webinar om hvordan du kan reducere madaffald, herunder madspild, i dit køkken.

Definitioner