Sådan håndterer du fødevarer rigtigt: Nedkøling, personlig hygiejne mm.

Lær at håndtere fødevarer korrekt bl.a. ved nedkøling, selvbetjening af fødevarer og i forhold til personlig hygiejne. Læs om, hvordan du sikrer dig, at både personale og kunder håndterer fødevarer korrekt og sikkert.

Ved selvbetjening af uindpakkede fødevarer har fødevarevirksomheder ansvar for at sikre, at varerne bliver beskyttet mod forurening fra kunder og omgivelser. Det gælder både i supermarkeder, salatbarer, bland selv-slik og lignende.

Samtidig skal virksomheden have styr på personlig hygiejne og nedkøling af fødevarer for at forebygge bakterie- og virussmitte. Det er vigtigt, at både personale og kunder overholder hygiejnereglerne, så fødevaresikkerheden forbliver høj.

Nedkøling af fødevarer

Det er vigtigt at nedkøle varmebehandlede fødevarer korrekt for at undgå, at sygdomsbakterier mm. vokser i maden. Læs om korrekt nedkøling.

Personlig hygiejne

Personalet i en fødevarevirksomhed kan sprede virus og bakterier til fødevarer og mellem fødevarer, hvis den personlige hygiejne ikke er god nok. Læs om, hvordan I undgår at sprede smitte via maden.

Sikre selvbetjening af uindpakkede fødevarer

Overvåg og beskyt fødevarer mod forurening fra kunder, når de selv tager madvarer fra f.eks. en buffet eller ved tag-selv-slik. Læs om reglerne her.