Hold din fødevarevirksomhed ren og fri for skadedyr

Rene og vel vedligeholdte fødevarevirksomheder uden skadedyr er afgørende for fødevaresikkerheden. Læs om, hvordan du kan rengøre og vedligeholde din virksomhed samt holde rotter og andre skadedyr ude.

Fødevarevirksomheder har ansvaret for, at lokaler, inventar og udstyr er velholdte, rengjorte og fri for skadedyr. Alt fra produktionslokaler til pauserum skal holdes i god stand, og udstyret skal være holdbart og let at vedligeholde.

Effektiv rengøring og desinfektion er afgørende for at minimere risikoen for at sprede bakterier og virus til fødevarer, og nogle områder kræver flere rengøringer dagligt. Virksomheden skal også forebygge og bekæmpe skadedyr som rotter, mus og insekter, da de kan true fødevaresikkerheden.

Læs mere om, hvordan du rengør og desinficerer din virksomhed, vedligeholder lokaler og inventar og undgår skadedyr.

Rengør og desinficer

Hold din fødevarevirksomhed ren og fri for bakterier mm. med ordentlig rengøring og desinfektion. Læs om vigtige hygiejnerutiner og rengøringsplaner.

Vedligehold lokaler og inventar

Fødevarevirksomheder skal sikre, at alle lokaler og udstyr er vedligeholdt og lette at rengøre. Læs, hvordan du holder din virksomhed ved lige.

Undgå skadedyr

Skadedyr som rotter og insekter kan true fødevaresikkerheden. Læs, hvordan du forebygger og bekæmper skadedyr i din virksomhed.