Der er mikrobiologiske kriterier for frugt og grønt. Disse kriterier gælder også for mikrogrønt, f.eks. karse og ærteskud, og for spirer, f.eks. bønnespirer.
For afgrøder fra primærproduktion:
- For al spiseklar frugt og grønt er der kriterier for Listeria monocytogenes
For spirer:
- For al spiseklar frugt og grønt er der kriterier for Listeria monocytogenes
- For spirer er der kriterier for STEC
For afgrøder, der er snittet, presset mv. (ikke primærproduktion):
- For al spiseklar frugt og grønt er der kriterier for Listeria monocytogenes
- For spiseklart snittet frugt og grønt, i upasteuriseret frugt-og grøntsagssaft og i spirer er der også kriterier for salmonella
Baggrunden er, at en række produkter af frugt og grønt har givet sygdomsudbrud hos mennesker.
Læs mere om mikrobiologiske kriterier i Mikrobiologivejledningens afsnit 17.1 Kriterier for Listeria monocytogenes i spiseklare fødevarer samt afsnit 23. Frugt og grønt og produkter heraf – mikrobiologiske kriterier
Gå til mikrobiologivejledningen