Du skal som vagtembedsdyrlæge godkende nødslagtninger. Hvis det nødslagtede dyr ikke bliver fulgt af et nødslagtningscertifikat til slagteriet, må kødet ikke bruges til konsum.
Vurder, om dyret er sundt og raskt
Man må kun nødslagte sunde og raske dyr, der har været ude for en akut ulykke og er kommet til skade. Hvis skaden ikke er akut, men der ellers er tale om et sundt og rask dyr, kan det ikke nødslagtes, men ejeren kan vælge at hjemmeslagte det. Hvis dyret ikke lever op til dine vurderinger af et sundt og raskt dyr, må kødet ikke bruges til konsum, og dyret skal i stedet aflives.
Udfyld nødslagtningscertifikatet som dokumentation for, at kødet stammer fra et sundt og raskt dyr, og at kødet derfor er egnet til konsum. Du får tilsendt et nødslagtningscertifikat af Fødevarestyrelsen, når du bliver udnævnt som vagtembedsdyrlæge.