Den vejledning, Fødevarestyrelsen yder ved et bestilt vejledningsmøde, er i princippet den samme som den vejledning, styrelsen allerede i dag yder ved for eksempel et almindeligt kontrolbesøg eller ved henvendelse til Kundecentret i Fødevarestyrelsen. Men hvor Fødevarestyrelsen under et kontrolbesøg normalt vejleder om forhold, som naturligt dukker op i forbindelse med kontrolbesøget, er det ved bestilt vejledning virksomheden, der angiver temaet for vejledningen.
Du kan bestille et vejledningsmøde på et tidspunkt, der passer ind i virksomhedens produktion eller aktiviteter.
Ordningen om bestilt vejledning er et tilbud til ejere eller ledere af etablerede fødevarevirksomheder og nye ejere af fødevarevirksomheder eller virksomheder, der beskæftiger sig med animalske biprodukter og afledte produkter. Ordningen er ikke rettet mod rådgivere eller konsulenter, men virksomheden kan efter de almindelige regler om partsrepræsentation lade sig bistå af disse under det bestilte vejledningsmøde.
Ordningen kan benyttes af både etablerede og kommende virksomheder, der beskæftiger sig med fødevarer eller animalske biprodukter.
Fødevarestyrelsen kan udelukkende vejlede generelt om emner inden for lovgivningen og kan ikke yde rådgivning i forhold til vurdering af konkrete produkter, procedurer eller indretninger eller hjælp til udarbejdelse af konkret materiale.
Du kan bestille et vejledningsmøde med Fødevarestyrelsen inden for følgende emner:
- Fødevarer
- Risikoanalyse
- HACCP-baseret egenkontrol
- Indretning og drift, sporbarhed og tilbagetrækning
- Autorisation og registrering
- Mikrobiologiske kriterier
- Fødevarekontaktmaterialer
- Kemiske forureninger
- Tilsætningsstoffer mv
- Fødevarer til særlige grupper
- Fødevarer tilsat næringsstoffer
- Kosttilskud
- Mærkning, herunder næringsdeklaration
- Ernærings- og sundhedsanprisninger
- Fødevarevirksomhed i privat køkken/boliger
- Import
- Eksport
- Økologi
Animalske biprodukter og afledte produkter
- Godkendelse og registrering
- Indretning og drift
- Anvendelse og bortskaffelse
- National omsætning
- Samhandel
- Import
- Eksport
Du skal være opmærksom på, at der også kan være relevante regler for din virksomhed under andre myndigheder, f.eks. kommuner, herunder byggelovgivning og lokalplaner, brandvedtægter, alkoholbevillinger, og under andre statslige myndigheder, f.eks. SKAT, Arbejdstilsynet m.fl. Du skal selv søge information hos andre myndigheder om lovgivning, som kan have relevans for virksomheden.