Fødevarer i madvognen, madboden eller madcyklen skal være sikret mod forurening fra omgivelserne og mod skadedyr (regn, støv, fugle etc.). Uindpakkede fødevarer skal beskyttes, så kunderne ikke kan forurene dem, f.eks. med en afskærmning på 40-50 cm i højden. Hvis du opbevarer fødevarer, når du ikke er ude at sælge fra din virksomhed, skal din virksomhed have et lager, der lever op til reglerne. Hvis du lejer lagerplads i en anden fødevarevirksomhed, skal det være klart beskrevet, hvem der har ansvar for hvilke varer etc.
Din madvogn, madbod eller madcyklen og eventuelt andre faciliteter og maskiner skal rengøres og holdes rene. Du skal have adgang til et toilet, når du sælger mad fra f.eks. en madvogn, madcykel eller en madbod, hvis du er i gang så længe ad gangen, at du kan få behov for at gå på toilettet. – Det vil sige mere end et par timer. Sørg for at vaske hænder efter toiletbesøg, før du genoptager arbejdet. Du skal også overholde reglerne om mærkning af emballerede fødevarer og om egenkontrol.
Læs mere om fødevarehygiejne her i Hygiejnevejledningen