Hvad må du sælge?
Som fisker eller dambruger må du sælge renset fisk og krebsdyr, men ikke fisk som er flået eller fileteret. Slagtning og rensning af fiskene skal ske ombord på et fiskefartøj eller ved dambruget.
Som lyst- og fritidsfisker må du ikke sælge din fangst.
Gå til Fiskeristyrelsen for regler om lyst- og fritidsfiskeri
Hvem må du sælge til?
Du må kun sælge fisk og krebsdyr direkte til forbrugere.
Hvis du vil sælge dine fødevarer til til butikker, restauranter og engrosvirksomheder, gælder nogle andre regler.
Læs om salg til butikker, restauranter og engrosvirksomheder
Hvor må du sælge fra?
Du må sælge fisk og krebsdyr fra dit fiskefartøj eller fra en bod på kajen.
Som dambruger må du sælge fra dambruget eller fra en bod ved vejen ved dambruget.
Hvor meget må du sælge?
Du må sælge op til 4.000 kg fisk og krebsdyr om året direkte til forbrugere. Du skal hvert år kunne dokumentere, at du ikke sælger mere end 4.000 kg fisk og krebsdyr fra dit fiskefartøj eller dambrug direkte til forbruger.
Hvis du vil sælge mere end 4000 kg direkte til forbrugere, skal du oprette en detailvirksomhed. Det kan være en butik eller restaurant, som du skal registrere hos Fødevarestyrelsen.