Du må ikke slagte og sælge kød direkte til forbrugere
Du må ikke selv slagte og sælge kødet fra større husdyr direkte til forbrugere. Større husdyr skal slagtes på et autoriseret slagteri.
Større husdyr er eksempelvis svin, okser, kalve, får, lam, heste, bisoner og strudse.
Bliv registreret som kødformidler
Som landmand må du formidle salg af kød fra større husdyr til forbrugere og virksomheder, når dyrene er slagtet på et autoriseret slagteri. Det kræver, at du registrerer dig som kødformidler hos Fødevarestyrelsen.
Kødformidling kan for eksempel foregå ved, at forbrugeren udvælger et dyr, som du som landmand sender til slagtning på et autoriseret slagteri. Kødet leveres fra slagteriet til forbrugeren eller en detailvirksomhed.
Du bliver registreret som kødformidler ved at bruge blanketten ”Opstart af fødevarevirksomhed” på Fødevarestyrelsens hjemmeside:
Blanket til registrering som kødformidler
Vigtig krav og regler
Salget af kød skal ske hygiejnisk forsvarligt. Fødevarerne må ikke udsættes for forurening eller anden skadelig påvirkning.