Hvad må du sælge?
Som fisker må du sælge slagtede og rensede fisk og krebsdyr direkte til fødevarevirksomheder som butikker, restauranter og engrosvirksomheder. Du skal slagte og rense fiskene ombord på fiskefartøjet.
Som dambruger må du sælge levende fisk og krebsdyr direkte til fødevarevirksomheder, som butikker, restauranter og engrosvirksomheder. Hvis du ønsker at slagte fisk eller krebsdyr, skal du oprette en autoriseret virksomhed til disse aktiviteter.
Som lyst- og fritidsfisker må du ikke sælge din fangst.
Gå til Fiskeristyrelsen for regler om lyst- og fritidsfiskeri
Hvem må du sælge til?
Du må sælge fisk og krebsdyr til fødevarevirksomheder uden begrænsning, f.eks. til butikker, restauranter og engrosvirksomheder.
Hvis du vil sælge dine fødevarer til den endelige forbruger eller fra en gårdbutik, gælder nogle andre regler.
Læs om andre typer salg
Hvor må du sælge fra?
Som fisker eller dambruger må du sælge fra fiskefartøjet eller fra dambruget. Du må i begge tilfælde også levere dine fisk og krebsdyr til fødevarevirksomheder, f.eks. butikker, restauranter og engrosvirksomheder.
Hvor meget må du sælge?
Du må sælge fisk og krebsdyr uden mængdebegrænsning til butikker, restauranter og engrosvirksomheder.
Vigtige krav og regler
Dit salg skal ske hygiejnisk forsvarligt. Fødevarerne må ikke udsættes for forurening eller anden skadelig påvirkning.
Enten fiskeren eller den modtagende fødevarevirksomhed skal være registreret hos Fiskeristyrelsen efter fiskerilovgivningen til førstegangsomsætning af fisk.