I Danmark er det Miljøstyrelsen, der måler madaffald og madspild. Madaffald er alle madrester, både spiselige og ikke-spiselige. Madspild der den del af madaffaldet, som kunne være spist.
Den samlede årlige mængde madspild er 873.014 ton.
Ifølge Miljøstyrelsen er omfanget af madaffald og madspild estimeret til følgende:
I ton
|
Madaffald (inkl. madspild)
|
Madspild
|
Primærproduktion (2022) |
116.629 |
42.984 |
Fødevareindustri (2022) |
694.775 |
457.172 |
Detail og engros (2019) |
99.800 |
95.858 |
Servicesektor (2022) |
75.634 |
42.000 |
Husholdninger (2021) |
507.000 |
235.000 |
En stor del af madspildet sker i produktions- og forarbejdningsleddet. Det skyldes bl.a., at Danmark har en stor fødevareeksport, og at vi samtidig er et lille land med ca. 5,9 mio. indbyggere. Vi producerer kort sagt fødevarer som kød, fisk, mejeriprodukter til hele verden og har derfor også en stor produktion i forhold til indbyggertal.