Spring hovednavigationen over
Find smiley
Kontakt
Om os
Nyheder
Presse
Job
Lovstof
English
Submit
menu
Kost og fødevarer
Alt om mad
De officielle Kostråd
Gode køkkenvaner
Madspild
Kemi i maden
Kosttilskud
Læs mere
Start og drift af fødevarevirksomhed
Startpakke til nye fødevarevirksomheder
Autorisation og registrering
Egenkontrol og risikoanalyse
Hygiejne og indretning
Virksomhedstyper
Læs mere
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrollens virkemidler
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Læs mere
Fødevaresikkerhed
Bakterier, virus og parasitter
Kemiske stoffer og toksiner
Emballage og udstyr
Fremstillingsprocesser
Fødevareberedskab
Læs mere
Indførsel, samhandel og eksport
Ind- og udførsel fra EU og samhandelslande
Indførsel fra tredjelande
Eksport til tredjelande
Grænsekontrol
IUU
Læs mere
Mærkning og markedsføring
Generelle mærkningskrav
Frivillig fødevareinformation
Økologi
Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
Produktspecifikke mærkningsregler
Læs mere
Særlige fødevarekategorier
Fødevarer til spæd- og småbørn
Fødevarer til særlige medicinske formål
Kosterstatninger til vægtkontrol
Kosttilskud
Læs mere
Gå til Kost og fødevarer
Foder
Start og drift af fodervirksomhed
Hvad er foder?
Virksomhedstyper
Registrering og godkendelse af fodervirksomhed
Foderlægemidler - fremstilling, håndtering m.m.
Læs mere
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrolresultater
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Læs mere
Fodersikkerhed
Foderhygiejne
Uønskede stoffer
Pesticidrester
Salmonella i foder
Læs mere
Indførsel og eksport
Indførsel fra tredjelande
Eksport til tredjelande
Indførsel fra EU- og samhandelslande
Læs mere
Mærkning og markedsføring
Mærkning og pakning
Fodermidler
Fodertilsætningsstoffer
Genmodificeret foder
Diætetisk foder
Læs mere
Animalske biprodukter
Generelt om animalske biprodukter
Animalsk foder
Teknisk brug
Organiske gødningsstoffer og jordforbedringsmidler
Import, eksport og samhandel
Læs mere
Lovstof og vejledning
Foder - lovstof
Fodervejledningen
Til private
Privat indførsel af foder
Gå til Foder
Dyr
Til private
Alt om kæledyr
Heste, høns og andre hobbydyr
Gårdbesøg
Jægere og fiskere
Pas på dyrene i varmen
Læs mere
Autorisation, godkendelse, registrering og tilladelse
Autorisation
Registrering og godkendelse
Tilladelse
Læs mere
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Læs mere
Dyrevelfærd
Landbrugsdyr og heste
Slagtning og aflivning
Udegående dyr
Dyrevelfærdsmærket
Læs mere
Flytning af dyr
Flytning mellem EU-lande
Indførsel fra tredjelande
Eksport til tredjelande
Flytning indenfor Danmark
Transport
Læs mere
Dyresundhed
Dyresygdomme
Smittebeskyttelse
Lægemidler til dyr
Veterinært beredskab
Dyresundhedsloven
Læs mere
Mærkning og registrering
Registrering af dyrehold i CHR
Identifikation og registrering af dyr
Læs mere
Udbetaling til minkvirksomheder og følgeerhverv
Erstatning til minkvirksomheder
Erstatning til følgeerhverv
Status på udbetalingerne
Dvalekompensation
Erklæringer og blanketter
Læs mere
Gå til Dyr
menu
Kost og fødevarer
Alt om mad
De officielle Kostråd
Gå efter mærkningen
Gode råd om e-handel
God køkkenhygiejne
Kosttilskud
Kemi i maden
Mad med uønsket kemi
Baby- og børnemad
Køkkenhave
Uønsket kemi i mad
Køkkengrej
Høns i haven og andre hobbydyr
Tilsætningsstoffer, nitrit og GMO
Animationsfilm om uønsket kemi
Økologi
Madspild i hjemmet
Mad med hjem fra rejsen
Start og drift af fødevarevirksomhed
Kontrol
Fødevaresikkerhed
Indførsel, samhandel og eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Særlige fødevarekategorier
Foder
Dyr
Om os
Portaler
Publikationer
Prøveresultater
Du er her:
Forside
Kost og fødevarer
Alt om mad
Kemi i maden
Animationsfilm om uønsket kemi
Kost og fødevarer
Alt om mad
De officielle Kostråd
Kostråd til dig
Kostråd til professionelle køkkener
Materialer om kostråd, mad og måltider
Vil du vide mere?
Nyheder
Gå efter mærkningen
Nøglehullet
Fuldkornslogoet
Økologi
Det Økologiske Spisemærke
Dyrevelfærdsmærket
NaturSkånsom
Andre mærkningsoplysninger
Gode råd om e-handel
God køkkenhygiejne
Fem råd til god køkkenhygiejne
Sådan gør du
Undgå bakterier og virus
Kosttilskud
Hvad er et kosttilskud?
Kosttilskudsanbefalinger
Næringsstoffer og stoffer i kosttilskud
Kosttilskud til børn
Kosttilskuddets mærkning
Kontrol og klager
Når du køber kosttilskud på nettet
Hvis du tager medicin
Kemi i maden
Mad med uønsket kemi
Plantelisten - vilde planter
Baby- og børnemad
Køkkenhave
Uønsket kemi i mad
PFAS
Stegemutagener (PAH)
Hormonforstyrrende stoffer i fødevarer
Radioaktive stoffer
Biogene aminer, fx. histamin
Ammoniumklorid
Akrylamid
Arsen
Bly
BPA (bisphenol A)
Bromerede flammehæmmere
Cadmium
DDT
Dioxin
Ethoxyquin
Pesticider
Fluorid (fluor)
Ftalater
Jod i fødevarer
Kumarin
Kviksølv
Naturlige giftstoffer i planter
Nitrit og nitrat
Svampegiftstoffer (mykotoksiner)
Transfedt
Køkkengrej
Høns i haven og andre hobbydyr
Tilsætningsstoffer, nitrit og GMO
Animationsfilm om uønsket kemi
Økologi
Madspild i hjemmet
Sådan undgår du madspild hjemme
Vurdér madens holdbarhed
Planlæg indkøbsturen
Opbevar maden korrekt
Undersøgelser om madspild
Skraldning - private skraldere
Mad med hjem fra rejsen
Start og drift af fødevarevirksomhed
Startpakke til nye fødevarevirksomheder
Autorisation og registrering
Egenkontrol og risikoanalyse
Hygiejne og indretning
Sporbarhed
Virksomhedstyper - hygiejneregler
Specifikke fødevarer - hygiejneregler
Bestilt vejledning og forhåndsgodkendelse
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrollens virkemidler
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Fødevaresikkerhed
Bakterier, virus og parasitter
Emballage og udstyr
Fremstillingsprocesser
Fødevareberedskab
Kemiske stoffer og toksiner
Tilbagetrækning af fødevarer
Tilsætninger
Indførsel, samhandel og eksport
Ind- og udførsel fra EU og samhandelslande
Indførsel fra tredjelande
Grænsekontrol
Eksport til tredjelande
IUU - Illegalt, Urapporteret og Ureguleret fiskeri
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Generelle mærkningskrav
Frivillig fødevareinformation
Økologi
Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
Produktspecifikke mærkningsregler
E-handel
Særlige fødevarekategorier
Fødevarer til spæd- og småbørn
Fødevarer til særlige medicinske formål
Kosterstatninger til vægtkontrol
Kosttilskud
Animationsfilm om uønsket kemi
Animationsfilm om uønsket kemi
Må man komme melamin i mikrobølgeovnen?
Du kan ikke se denne iframe.
Se filmen Hold melamin væk fra mikrobølgeovnen her i stedet
Må man spise æg fra egne høns?
Du kan ikke se denne iframe.
Se filmen Undgå dioxin i egne æg her i stedet
Må børn spise fisk?
Du kan ikke se denne iframe.
Se filmen Undgå rovfisk til børn her i stedet
Kan man skære mug af maden?
Du kan ikke se denne iframe.
Se filmen Hvad gør vi, når maden er muggen her i stedet
Kan man spise deforme nødder?
Du kan ikke se denne iframe.
Se filmen Hvorfor skal deforme nødder smides ud her i stedet
Må gravide spise sushitun?
Du kan ikke se denne iframe.
Se filmen Sushi-tun til gravide her i stedet
Kan man bruge varmt vand fra hanen til te og kaffe?
Du kan ikke se denne iframe.
Se filmen Hvorfor undgå varmt vand fra hanen til kaffe og madlavning her i stedet
Hvordan undgår man akrylamid i kartoflerne?
Du kan ikke se denne iframe.
Se filmen De uheldige kartofler her i stedet