Køkkenhave uden uønsket kemi

Læs her, hvordan du undgår uønsket kemi i din køkkenhave i byen eller på landet.

Når du dyrker grøntsager i køkkenhaven - i byen eller på landet, kan mange spørgsmål melde sig om uønsket kemi. Hvad hvis jeg vander med regnvand fra taget? Bruger tang som gødning? Vil lave højbede i trykimprægneret træ? Er der uønsket kemi i genbrugte jernbanesveller? Eller hvad du skal gøre hvis jorden i haven er lettere forurenet. Og hvad med luftforurening på hindbær, æbler, pærer, grønkål, kartofler, løg?

Her er gode råd om kemien i dit valg af materialer og adfærd.

Råd om uønsket kemi i køkkenhaven

Husk hygiejnen i haven

Havearbejde kan give ”jord under neglene”, og du kan nemt komme til at slæbe jordbakterier med ind i køkkenet. Husk derfor at:

  • vaske hænderne grundigt, når du har arbejdet med jord i køkkenhavn, og inden du laver mad af dagens høst.
  • skylle frugt, grøntsager og krydderurter i koldt, rindende vand.