Fødevarestyrelsen har den 1. januar 2024 igangsat et forprojekt i Indien. Projektets indhold skal i løbet af 2024 præciseres i samarbejde med myndigheder og øvrige interessenter i Indien.
Det aktuelle samarbejde mellem de indiske myndigheder og Fødevarestyrelsen udspringer af det Grønne Strategiske Partnerskab mellem den danske og indiske regering og bygger på to sektorspecifikke samarbejdsaftaler underskrevet i april 2018 og fornyet i 2023.
- Den ene samarbejdsaftale er indgået mellem Fødevarestyrelsen og the Food Safety and Standard Authority of India (FSSAI) og omhandler:
fødevaresikkerhed og -forarbejdning.
- Den anden samarbejdsaftale er indgået med Ministry of Agriculture and Farmers Welfare (MoA) og omhandler:
husdyr- og mælkeproduktion.
Projektet vil have den grønne omstilling af fødevare- og landbrugssektoren som omdrejningspunkt og trække på danske styrkepositioner inden for dyresygdomme, fødevaresikkerhed, fødevaretab og ressourceeffektiv mejeri- og landbrugsproduktion.
Etableringen af SSC-projektet i Indien omfatter en etårig indledningsfase, som, hvis den er vellykket, vil blive efterfulgt af en treårig første fase af projektet.