Det strategiske sektorsamarbejde med Indonesien

Fødevarestyrelsen samarbejder med myndigheder i vækst- og udviklingslande om at udvikle rammebetingelserne for grøn omstilling og bæredygtig udvikling på fødevareområdet gennem det udviklingspolitiske strategiske sektorsamarbejde (SSC).

Det strategiske sektorsamarbejde med landbrugsministeriet i Indonesien blev etableret i 2019. Danmark har støttet de indonesiske myndigheder i arbejdet med at skabe de rette rammebetingelser og kapacitetsopbygge, med fokus på økologisk mælkeproduktion.

Den 1. februar 2024 blev en ny treårig fase af projektet påbegyndt. Denne fase bygger videre på de foregående faser og har økologisk mælkeproduktion som kerneområde. Som noget nyt vil projektet derudover støtte arbejdet med at reducere fødevaretab og madspild i Indonesien.

Det forventes, at projektet vil bidrage til den grønne omstilling af Indonesiens fødevare- og landbrugssektor, ved at støtte en mere klimavenlig og bæredygtig mælkeproduktion samt reducere fødevaretab og madspild i det østasiatiske land.

 

Find os på sociale medier

Under #viarbejderforføden deler vi nyheder om, hvordan vi og andre arbejder for føden. Find inspiration til, hvad du kan gøre for at bidrage til et mere bæredygtigt samfund.