Det strategiske sektorsamarbejde med Vietnam

Fødevarestyrelsen samarbejder med myndigheder i vækst- og udviklingslande om at udvikle rammebetingelserne for grøn omstilling og bæredygtig udvikling på fødevareområdet gennem det udviklingspolitiske strategiske sektorsamarbejde (SSC).

Siden 2017 har Fødevarestyrelsen ledet et strategisk sektorsamarbejdsprojekt (SSC) med det vietnamesiske landbrugs- og miljøministerium, Ministry of Agricultural and Environment (tidl. Ministry of Agriculture and Rural Development).

I myndighedssamarbejdes første og anden fase var fokus på kapacitetsopbygning inden for, foderkontrol baseret på den danske risikobaserede tilgang til kontrol og på indførsel af receptpligt for veterinære lægemidler.

Projektet tredje fase blev indledt i foråret 2024 og løber frem til foråret 2027. Her er fokus på den grønne omstilling af den vietnamesiske fødevareproduktion øget, og denne fase af projektet er særligt centreret om:

  • Fødevaretab og madspild 
    - herunder en analyse af fødevaretab i produktionen af udvalgte fødevarer sammen med danske og vietnamesiske videnspartnere samt bekæmpelse af madspild gennem donation af overskudsmad til vietnamesiske fødevarebanker.
  • Økologi
    - herunder samarbejde om at fremme økologiudviklingen i Vietnam gennem arbejdet med at styrke den vietnamesiske økologimærkning og -kontrol.
  • Insekter i foder 
    - med fokus på kapacitetsopbygningen inden for forebyggelse, identificering og håndtering af zoonoser i fremstilling af insekter til foderbrug.

Lær mere om SSC-projektet i Vietnam:

Find os på sociale medier

Under #viarbejderforføden deler vi nyheder om, hvordan vi og andre arbejder for føden. Find inspiration til, hvad du kan gøre for at bidrage til et mere bæredygtigt samfund.

Kom med på fact-finding mission i sporet om insekter i foder: