Ved at klikke dig igennem spørgeguiden nedenfor kan du finde ud af, hvor ofte du skal tage prøver, og hvilke mikrobiologiske kriterier/grænseværdier produktet skal overholde.
Frekvens: Hver uge
Kommissionens Forordning (EF) Nr. 2073/2005 af 15. november 2005 om mikrobiologiske kriterier for fødevarer, Bilag I, kapitel 1 (1.4, 1.5, 1.6) samt kapitel 2 (2.1.6)Find forordningen på siden om Mikrobiologi og zoonoser - lovstof.
Få overblik over svarene til de øvrige valgmuligheder i denne planche (pdf)Faktaark om fremstilling af hakket kød i detailvirksomheder (pdf)
Virksomheden skal tage prøver af hakket og tilberedt kød.Vejledende frekvens: 2 til 6 gange årligt
Kommissionens Forordning (EF) Nr. 2073/2005 af 15. november 2005 om mikrobiologiske kriterier for fødevarer, Bilag I, kapitel 1 (1.4, 1.5, 1.6) samt kapitel 2 (2.1.8) for tilberedt kød.Find forordningen på siden om Mikrobiologi og zoonoser - lovstof.
SalmonellaE. coli
For spiseklare produkter: Overhold også kriteriet for listeria.
Virksomheden skal tage prøver af hakket og tilberedt kød
Vejledende frekvens: 2-6 gange/året.
Kommissionens Forordning (EF) Nr. 2073/2005 af 15. november 2005 om mikrobiologiske kriterier for fødevarer, Bilag I, kapitel 1 (1.4, 1.5, 1.6) samt kapitel 2 (2.1.8) for tilberedt kød.
Find forordningen på siden om Mikrobiologi og zoonoser - lovstof.
Virksomheden forventes ikke rutinemæssigt at udtage prøver.