Hvordan kan I være med som spisested?
Flere grossister tilbyder allerede produkter med det statslige Dyrevelfærdsmærke. I kan skilte med mærket på jeres spisested, hvis de produkter, I modtager fra jeres grossister, er mærket med det statslige Dyrevelfærdsmærke.
Krav for at markedsføre Dyrevelfærdsmærket kød på spisested
- Registrer at I opbevarer og tilbereder Dyrevelfærdsmærkede produkter hos Fødevarestyrelsen.
- Som led i jeres egenkontrol, skal I skriftligt notere, hvordan I sikrer, at der er adskillelse og sporbarhed for de dyrevelfærdsmærkede produkter, som I modtager. Læs mere om egenkontrol i fødevarevirksomheder
- Den skriftlige dokumentation for egenkontrollen inkl. sporbarhed skal opbevares i mindst 2 år.
Tilmelding til Dyrevelfærdsmærket
Spisesteder, detail- og engrosvirksomheder skal forud for, at de vil begynde aktiviteter under Dyrevelfærdsmærket, anmelde denne aktivitet efter reglerne i autorisationsbekendtgørelsen.
Her finder du blanketten
Markedsføring på jeres spisested
I må skilte med, at I anvender 1, 2 eller 3 hjertet dyrevelfærdsmærkede produkter. Det er jeres eget ansvar at sikre, at Dyrevelfærdsmærket bliver brugt korrekt i markedsføringen, således at jeres gæster ikke bliver vildledt.
Sådan markedsfører i Dyrevelfærdsmærket
- Sæt minibordryttere (skilte) med grundlogo eller produktlogo ud for jeres retter med de dyrevelfærdsmærkede produkter, således det ikke skaber vildledning i forhold til øvrige retter.
- Indsæt produktlogo (1, 2 eller 3 hjerter) i jeres menukort tydeligt ud for den pågældende ret med dyrevelfærdsmærkede produkter, således det ikke skaber vildledning i forhold til menukortets øvrige retter.
- Omtal på jeres hjemmeside og sociale medier, at I anvender dyrevelfærdsmærkede produkter på jeres spisested.
Materialer til jer
Her kan I downloade logoer og bordryttere samt læse designguiden for Dyrevelfærdsmærket.