Fermentering af grøntsager og pølser

Læs om hvad fermentering er, og hvordan du fermenterer grøntsager og spegepølser sikkert og korrekt.

Fermentering er en metode til at tilberede og konservere fødevarer, der kan forlænge holdbarheden. Processen bruges til for eksempel pølser, surkål, yoghurt og kimchi og kan give både ny smag, længere holdbarhed og et højere indhold af gavnlige stoffer.

Hvis du vil fermentere derhjemme, er det vigtigt at have styr på processen, så du får et sikkert resultat.

3 generelle råd til fermenteringen

  • Brug friske, rene råvarer af en god kvalitet uden råd og mug.
  • Hold en god køkkenhygiejne.
  • Følg en opskrift og vær opmærksom på at bruge korrekt mængde salt, holde rette temperatur og pH.

Vil du vide mere?

På vores online univers Sikre Fødevarer finder du:

  • En trin-for-trin-guide til fermentering af grøntsager og pølser
  • Et værktøj til at beregne den rigtige mængde salt og væske

Guide til fermentering af grøntsager

Guide til fermentering af pølser