Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima

Bliv partner i Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima og vær med til at gøre en forskel for sundhed og klima ved at gøre det sunde og klimavenlige valg til det lette valg for forbrugerne. I Fødevarepartnerskabet er der allerede stærke partnere med, og I har muligheden for at blive partner i et stærkt netværk.

Flere har usunde kostmønstre

Det går den forkerte vej - både med de usunde kostvaner og vægten. Ifølge de seneste tal fra Den Nationale Sundhedsprofil vokser andelen af danskere med usundt kostmønster, så det nu er 17,7% af danskerne, der generelt har meget usunde kostvaner. Det vil f.eks. sige et lavt indtag af frugt, grønt og fisk samt et højt indtag af fedt, især mættet fedt, og søde sager. Altså kostvaner der er meget langt fra De officielle Kostråd. Tallene viser også, at andelen af voksne danskere med overvægt stiger. I 2021 havde 52,6 % voksne danskere overvægt, heraf 18,5 % med svær overvægt. 

Det er et voksende problem for både det enkelte menneskes livskvalitet og for samfundsøkonomien. Beregninger fra Københavns Universitet viser, at vi kan spare 12 mia. kr. årligt i sundhedsudgifter hvis alle danskere spiste efter De officielle Kostråd. Tilsvarende viser tal fra Klimarådet, at vi kan spare 31-45% af den CO2-udledning der er relateret til vores kostvaner ved at følge kostrådene

Med Fødevarepartnerskabet ønsker vi at gøre det nemmere at leve sundt – bl.a. ved at udvikle sundere fødevarer.

Hvem kan blive partner?

Der er brug for en bred vifte at partnere. Uanset hvilke fødevarer, I arbejder med, kan I gøre en forskel. Hvad enten det er grøntsager, kød, slik eller kager. Partnerne er både store og små inden for alle fødevarekategorier, f.eks. fødevarevirksomheder, detail, foodservice, restaurantkæder, sundhedsorganisationer, interesseorganisationer med flere.

Se, hvem der allerede er partnere i Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima

Hvad koster det?

Det er GRATIS at blive partner i Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima. Vi har brug for, at ALLE bidrager med tid og ressourcer.

Det får I ud af det

I Danmark er vi unikke ved at forsøge at løse udfordringer igennem partnerskaber. I bliver en del af et fantastisk netværk. I får indflydelse på mål og planer og kommer i tæt dialog med Fødevarestyrelsen om f.eks. barrierer og muligheder i lovgivningen for sundere fødevarer såsom Nøglehullet. Vi vil inspirere og udfordre til at forbedre og udvikle sundere fødevarer, som der kan være både et nationalt og måske et internationalt markedspotentiale i.

Sådan gør I

Ønsker I at blive partner, så kontakt os på telefon eller mail.

Kontaktperson

Specialkonsulent, cand.scient. Trine Grønlund
Telefon: 7227 6694  E-mail: trgn@fvst.dk

"I Fødevarepartnerskabet går virksomheder, organisationer og myndigheder sammen om ét fælles mål: Vi vil gøre det nemmere for alle at vælge velsmagende, sundere og mere klimavenlige fødevarer og måltider.

I Fødevarepartnerskabet har vi høje ambitioner, og samarbejder med hinanden ved at udvikle nye produkter, projekter og fælles kampagner.

Hver for sig kan vi rykke os nærmere målet, men sammen kan vi gøre meget mere."