Fuldkornspartnerskabet

Fuldkornspartnerskabet arbejder målrettet med at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Ifølge De officielle Kostråd skal vi spise mindst 90 g fuldkorn om dagen.

Fødevarestyrelsen har været med siden Fuldkornspartnerskabets begyndelse i 2007. Vi har sammen med sundhedsorganisationer, fødevarevirksomheder og detailhandel skabt unikke resultater, som vi ikke havde nået hver for sig. Takket være Fuldkornspartnerskabet er voksne danskeres indtag i gennemsnit steget fra 36 g til 82 g. Men indtaget er ikke jævnt fordelt blandt danskerne, så partnerskabet har stadig en vigtig opgave foran sig. Derfor arbejder vi i Fuldkornspartnerskabet fortsat på at udvikle fødevarer, der kan få Fuldkornslogoet, men også på generelt at øge tilgængeligheden af fuldkornsprodukter og udbrede kendskabet til fuldkorns sundhedsgavnlige effekter.

Fuldkornslogoet kan sættes på produkter, der indeholder meget fuldkorn, f.eks. rugbrød, hvedebrød, mel, gryn, knækbrød og morgenmadsprodukter. Samtidigt kræver det, at produktet kan overholde Nøglehullets​ krav til indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre. Der er over 1000 produkter på markedet med Fuldkornslogoet. 

Fødevarestyrelsen har været med til at udvikle reglerne for Fuldkornslogoet og kontrollerer også brugen af logoet som del af den løbende mærkningskontrol.

Læs mere 

Læs om kostrådet 'Spis mad med fuldkorn'

Læs om Fuldkornslogoet

Læs om Fuldkornspartnerskabet

Læs om De officielle Kostråd

Læs om Nøglehullet

Kontakt

Sekretariatet for Fuldkornspartnerskabet

Hvis du vil vide mere om Fødevarestyrelsens rolle i Fuldkornspartnerskabet, så kontakt Enhedschef i Bæredygtig Mad og Sundhed og næstformand i bestyrelsen i Fuldkornspartnerskabet, Kirstine Hartvig Mahler.
Telefon: 7227 6439 E-mail: khama@fvst.dk