Vedligeholdelse af fødevarevirksomheder

Det er virksomhedens ansvar at sikre, at virksomhedens inventar og lokaler mm. er vel vedligeholdt.

Fødevarevirksomhedens lokaler skal holdes i god stand. Det gælder for alle lokaler i virksomheden, også f.eks. gangarealer og emballagelagre.

Det valgte materiale til udstyr mm. skal være holdbart, så det kan vedligeholdes og rengøres. Det handler f.eks. om, at udstyret ikke må være rustent, at der ikke er revner i træskærebrætter, at fliser på gulvet ikke er løse, og at riste til afløb sidder korrekt. 

Tjekliste

Tjek lokalerne: Hvordan ser gulve, vægge, lofter, vinduer og døre ud? Er der f.eks. flækkede fliser eller løse gulvriste, der trænger til reparation?

Vurdér overfladerne: Er der overflader, der trænger til udskiftning? F.eks. bordplader, som er ekstra ridsede, eller hylder, der har fået rust.

Gennemgå udstyret: Er der redskaber, som skal skiftes ud pga. slid? F.eks. skeer, skåle, skærebrætter og røremaskiner.

Tip: Udarbejd en årlig vedligeholdelsesplan, så I sikrer, at lokaler, inventar og udstyr er i orden.