Oversvømmede fødevarevirksomheder

Hvis din virksomhed er blevet oversvømmet efter kraftig regn eller stormflod, skal du gøre grundigt rent. Du skal vurdere, om føde- og drikkevarer stadig kan serveres.

Gør grundigt rent efter oversvømmelse

Hvis din virksomhed er blevet oversvømmet, skal du tømme lokalerne for vand. Gør derefter gulve, vægge, overflader, udstyr og inventar mv. grundigt rent. Brug vand og sæbe, desinficer og skyl efter med rent vand.

Føde- og drikkevarer i kontakt med kloak- eller overfladevand

Tag en række forholdsregler, hvis fødevarer og drikkevarer har været i kontakt med kloak- eller overfladevand:

  • Kasser spiseklare fødevarer, hvis de er uemballerede eller i ikke-vandtæt emballage.
  • Vask og kog rodfrugter i minimum to minutter før servering, hvis de fremtræder uden synlig forurening før tilberedningen.
  • Vask og desinficer intakt konserves og uåbnede flasker. Brug fx to dl klorin pr. fem liter vand eller Rodalon og skyl efter med rent vand.
  • Kasser fødevarer i emballage, der ikke kan vaskes og desinficeres. Det gælder fx flasker med kapsel eller skruelåg, der har været helt oversvømmet.

Forurenet drikkevand

Stop straks med at bruge vandet, hvis der er forurenet drikkevand i hanerne.

I nogle situationer kan vandet dog bruges efter kogning til fødevarer, opvask og rengøring.

Sådan gør du, hvis drikkevandet er forurenet