Spring hovednavigationen over
Find smiley
Kontakt
Om os
Nyheder
Presse
Job
Lovstof
English
Submit
menu
Om os
Kost og fødevarer
Alt om mad
Start og drift af fødevarevirksomhed
Kontrol
Fødevaresikkerhed
Bakterier, virus og parasitter
Emballage og udstyr
Fremstillingsprocesser
Fødevareberedskab
Kemiske stoffer og toksiner
Biocider - desinfektionsmidler og pattedypningsmidler
Kontrol og prøvetagning (Kemi tjekliste)
Miljøforureninger i fødevarer
Mykotoksiner
Risikovurdering af mykotoksiner
God fremstillingsmæssig praksis (GMP)
Prøvetagning
Naturlige giftstoffer
Pesticider
Procesforureninger i fødevarer
Tilbagetrækning af fødevarer
Tilsætninger
Indførsel, samhandel og eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Økologi
Særlige fødevarekategorier
Foder
Dyr
Portaler
Publikationer og materialer
Prøveresultater
menu
Kost og fødevarer
Alt om mad
De officielle Kostråd
Gode køkkenvaner
Madspild
Kemi i maden
Mad med hjem fra rejsen
Læs mere
Start og drift af fødevarevirksomhed
Startpakke til nye fødevarevirksomheder
Autorisation og registrering - opstart, ændring og ophør
Egenkontrol og risikoanalyse
Hygiejne og indretning
Virksomhedstyper
Læs mere
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrolkampagner
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Læs mere
Fødevaresikkerhed
Bakterier, virus og parasitter
Kemiske stoffer og toksiner
Emballage og udstyr
Fremstillingsprocesser
Fødevareberedskab
Læs mere
Indførsel, samhandel og eksport
Ind- og udførsel fra EU og samhandelslande
Indførsel fra tredjelande
Eksport til tredjelande
Grænsekontrol
IUU
Læs mere
Mærkning og markedsføring
Generelle mærkningskrav
Frivillig fødevareinformation
Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
Produktspecifikke mærkningsregler
Læs mere
Økologi
Økologi for fødevarevirksomheder
Økologi for professionelle køkkener
Det Økologiske Spisemærke
Økologisk akvakulturbrug
Økologi for forbrugere
Læs mere
Særlige fødevarekategorier
Fødevarer til spæd- og småbørn
Fødevarer til særlige medicinske formål
Kosterstatninger til vægtkontrol
Kosttilskud
Læs mere
Gå til Kost og fødevarer
Foder
Start og drift af fodervirksomhed
Hvad er foder?
Virksomhedstyper
Registrering og godkendelse af fodervirksomhed
Foderlægemidler - fremstilling, håndtering m.m.
Læs mere
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrolkampagner
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Læs mere
Fodersikkerhed
Foderhygiejne
Uønskede stoffer
Pesticidrester
Salmonella i foder
Læs mere
Indførsel og eksport
Indførsel fra tredjelande
Eksport til tredjelande
Indførsel fra EU- og samhandelslande
Læs mere
Mærkning og markedsføring
Mærkning og pakning
Fodermidler
Fodertilsætningsstoffer
Genmodificeret foder
Diætetisk foder
Læs mere
Animalske biprodukter
Generelt om animalske biprodukter
Godkendelse, registrering og drift
Animalsk foder
Import, eksport og samhandel
Læs mere
Lovstof og vejledning
Foder - lovstof
Fodervejledningen
Til private
Privat indførsel af foder
Gå til Foder
Dyr
Til private
Alt om kæledyr
Heste, høns og andre hobbydyr
Gårdbesøg
Jægere og fiskere
Pas på dyrene i varmen
Læs mere
Registrering, godkendelse, autorisation og tilladelse
Registrering og godkendelse af virksomheder og steder med dyr
Registrering og mærkning af dyr
Autorisation
Tilladelse
Læs mere
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrolkampagner
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Læs mere
Dyrevelfærd
Landbrugsdyr og heste
Slagtning og aflivning
Udegående dyr
Dyrevelfærdsmærket
Læs mere
Flytning af dyr
Flytning til EU-lande
Indførsel fra tredjelande
Eksport til tredjelande
Flytning indenfor Danmark
Transport
Læs mere
Dyresundhed
Dyresygdomme
Smittebeskyttelse
Lægemidler til dyr
Veterinært beredskab
Dyresundhedsloven
Læs mere
Animalske biprodukter
Generelt om animalske biprodukter
Godkendelse, registrering og drift
Gødning og jordforbedring
Samhandel, indførsel og eksport
Læs mere
Udbetaling til minkvirksomheder og følgeerhverv
Den forenklede model
Ansøgning om erstatning efter forenklet model
Den skemalagte model
Nedlukningserstatning til følgeerhverv
Læs mere
Gå til Dyr
Du er her:
Forside
Kost og fødevarer
Fødevaresikkerhed
Kemiske stoffer og toksiner
Mykotoksiner
Liste over mykotoksiner
Kost og fødevarer
Alt om mad
De officielle Kostråd
Gå efter mærkningen
Sikker handel på nettet
God køkkenhygiejne
Kosttilskud
Kemi i maden
Madspild i hjemmet
Mad med hjem fra rejsen
Sød Balance
Start og drift af fødevarevirksomhed
Startpakke til nye fødevarevirksomheder
Autorisation og registrering
Egenkontrol og risikoanalyse
Hygiejne og indretning
Sporbarhed
Virksomhedstyper - hygiejneregler
Specifikke fødevarer - hygiejneregler
Bestilt vejledning og forhåndsgodkendelse
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrollens virkemidler
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Fødevaresikkerhed
Bakterier, virus og parasitter
Bakterier i fødevarer
Fordærvende bakterier, gær- og skimmelsvampe
Forebyggelse og bekæmpelse af bakterier i fødevarer
Parasitter i fødevarer
Virus i fødevarer
Antibiotikaresistente bakterier i fødevarer
Emballage og udstyr
Bæredygtige FKM
Dokumentation
Mærkning
Materialetyper
Registrering
Fremstillingsprocesser
Bestråling
Genmodificerede organismer (GMO)
Nanoteknologi
Fødevareberedskab
Alert and Co-operation Network (ACN)
Den Centrale Udbrudsgruppe - DCUG
Fødevarestyrelsen og det nationale beredskab
Kontrol med tilbagetrækning og ulovlige produkter
Opklaring af sygdomsudbrud pga. fødevarer
Søg i tilbagekaldte fødevarer
Forberedt på kriser
Kemiske stoffer og toksiner
Biocider - desinfektionsmidler og pattedypningsmidler
Hvilke produkter skal godkendes af Fødevarestyrelsen
Ansøgningsskema
Krav til mærkning og markedsføring
Lister over godkendte produkter
Korrosionsnedsættende midler til dampkedler
Biocidforordningen og overgangsordningen
Spørgsmål og svar - godkendelse af desinfektionsmidler
Kontrol og prøvetagning (Kemi tjekliste)
Miljøforureninger i fødevarer
Bromerede flammehæmmere
Dioxin og PCB
Lokale begrænsninger for fiskeri
Metaller i fødevarer
PFAS
Radioaktive stoffer
Dyrkning af forurenede arealer
Mykotoksiner
Risikovurdering af mykotoksiner
God fremstillingsmæssig praksis (GMP)
Prøvetagning
Naturlige giftstoffer
Pesticider
Chlorpyrifos
Ethylenoxid
Matrine og Oxymatine
Fastsættelse af grænseværdi
Ansøgning om importtolerance og grænseværdi
Guide til importører
Procesforureninger i fødevarer
Akrylamid i fødevarer
Ethylcarbamat
Furan i fødevarer
3-MCPD og glycidol i fødevarer
Mineralske olier (MOSH og MOAH)
PAH i fødevarer
Transfedtsyrer
Tilbagetrækning af fødevarer
Tilsætninger
Aromaer
Berigede fødevarer
Enzymer
Mikrobielle kulturer
Tekniske hjælpestoffer
Tilsætningsstoffer
Indførsel, samhandel og eksport
Ind- og udførsel fra EU og samhandelslande
Indførsel fra tredjelande
Grænsekontrol
Eksport til tredjelande
IUU - Illegalt, Urapporteret og Ureguleret fiskeri
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Generelle mærkningskrav
Frivillig fødevareinformation
Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
Produktspecifikke mærkningsregler
Når du sælger fødevarer på nettet
Økologi
Økologi for fødevarevirksomheder
Økologi for professionelle køkkener
Økologisk akvakulturbrug
Det Økologiske Spisemærke
Særlige fødevarekategorier
Fødevarer til spæd- og småbørn
Fødevarer til særlige medicinske formål
Kosterstatninger til vægtkontrol
Kosttilskud
Liste over mykotoksiner