Spring hovednavigationen over
Logo
  • Find smiley
  • Kontakt
  • Om os
  • Nyheder
  • Presse
  • Job
  • Lovstof
  • English
menu
  • Om os
  • Kost og fødevarer
    • Alt om mad
    • Start og drift af fødevarevirksomhed
    • Kontrol
    • Fødevaresikkerhed
      • Bakterier, virus og parasitter
        • Bakterier i fødevarer
          • Campylobacter
          • E. coli
          • Listeria
            • Detailvirksomhed - listeria
            • Engrosvirksomhed - listeria
              • 1. Er listeria aktuel for virksomheden?
              • 2. Kan listeria vokse i virksomhedens produkter?
              • 3. Hvad siger reglerne?
              • 4. Lav en risikoanalyse og en plan for egenkontrol
              • 5. Skal virksomheden have en prøveplan?
              • 6. Beskriv hvad virksomheden skal gøre ved fund
              • 7. Gør grundigt rent
              • 8. Dokumenter at der er styr på listeria i miljø og produkter
            • Produktprøver, miljøprøver, rengøringsprøver og tendensanalyser
          • Salmonella i fødevarer
          • Shigella i fødevarer
          • Sporedannere i fødevarer
          • Staphylococcus aureus og fødevarer
          • STEC i fødevarer
          • Yersinia i fødevarer
          • Vibrio i fødevarer
        • Fordærvende bakterier, gær- og skimmelsvampe
        • Forebyggelse og bekæmpelse af bakterier i fødevarer
        • Parasitter i fødevarer
        • Virus i fødevarer
        • Antibiotikaresistente bakterier i fødevarer
      • Emballage og udstyr
      • Fremstillingsprocesser
      • Fødevareberedskab
      • Kemiske stoffer og toksiner
      • Tilbagetrækning af fødevarer
      • Tilsætninger
    • Indførsel, samhandel og eksport
    • Mærkning og markedsføring af fødevarer
    • Økologi
    • Særlige fødevarekategorier
  • Foder
  • Dyr
  • Portaler
  • Publikationer og materialer
  • Prøveresultater
menu
  • Kost og fødevarer

    Alt om mad

    • De officielle Kostråd
    • Gode køkkenvaner
    • Madspild
    • Kemi i maden
    • Mad med hjem fra rejsen
    • Læs mere

    Start og drift af fødevarevirksomhed

    • Startpakke til nye fødevarevirksomheder
    • Autorisation og registrering - opstart, ændring og ophør
    • Egenkontrol og risikoanalyse
    • Hygiejne og indretning
    • Virksomhedstyper
    • Læs mere

    Kontrol

    • Sådan foregår kontrollen
    • Typer af kontrol
    • Kontrolkampagner
    • Laboratorieanalyser
    • Betaling og afgifter
    • Læs mere

    Fødevaresikkerhed

    • Bakterier, virus og parasitter
    • Kemiske stoffer og toksiner
    • Emballage og udstyr
    • Fremstillingsprocesser
    • Fødevareberedskab
    • Læs mere

    Indførsel, samhandel og eksport

    • Ind- og udførsel fra EU og samhandelslande
    • Indførsel fra tredjelande
    • Eksport til tredjelande
    • Grænsekontrol
    • IUU
    • Læs mere

    Mærkning og markedsføring

    • Generelle mærkningskrav
    • Frivillig fødevareinformation
    • Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
    • Produktspecifikke mærkningsregler
    • Læs mere

    Økologi

    • Økologi for fødevarevirksomheder
    • Økologi for professionelle køkkener
    • Det Økologiske Spisemærke
    • Økologisk akvakulturbrug
    • Økologi for forbrugere
    • Læs mere

    Særlige fødevarekategorier

    • Fødevarer til spæd- og småbørn
    • Fødevarer til særlige medicinske formål
    • Kosterstatninger til vægtkontrol
    • Kosttilskud
    • Læs mere

    Gå til Kost og fødevarer

  • Foder

    Start og drift af fodervirksomhed

    • Hvad er foder?
    • Virksomhedstyper
    • Registrering og godkendelse af fodervirksomhed
    • Foderlægemidler - fremstilling, håndtering m.m.
    • Læs mere

    Kontrol

    • Sådan foregår kontrollen
    • Typer af kontrol
    • Kontrolkampagner
    • Laboratorieanalyser
    • Betaling og afgifter
    • Læs mere

    Fodersikkerhed

    • Foderhygiejne
    • Uønskede stoffer
    • Pesticidrester
    • Salmonella i foder
    • Læs mere

    Indførsel og eksport

    • Indførsel fra tredjelande
    • Eksport til tredjelande
    • Indførsel fra EU- og samhandelslande
    • Læs mere

    Mærkning og markedsføring

    • Mærkning og pakning
    • Fodermidler
    • Fodertilsætningsstoffer
    • Genmodificeret foder
    • Diætetisk foder
    • Læs mere

    Animalske biprodukter

    • Generelt om animalske biprodukter
    • Godkendelse, registrering og drift
    • Animalsk foder
    • Import, eksport og samhandel
    • Læs mere

    Lovstof og vejledning

    • Foder - lovstof
    • Fodervejledningen

    Til private

    • Privat indførsel af foder
    • Salmonella i kæledyrsfoder

    Gå til Foder

  • Dyr

    Til private

    • Alt om kæledyr
    • Heste, høns og andre hobbydyr
    • Gårdbesøg
    • Jægere og fiskere
    • Pas på dyrene i varmen
    • Læs mere

    Registrering, godkendelse, autorisation og tilladelse

    • Registrering og godkendelse af virksomheder og steder med dyr
    • Registrering og mærkning af dyr
    • Autorisation
    • Tilladelse
    • Læs mere

    Kontrol

    • Sådan foregår kontrollen
    • Typer af kontrol
    • Kontrolkampagner
    • Laboratorieanalyser
    • Betaling og afgifter
    • Læs mere

    Dyrevelfærd

    • Landbrugsdyr og heste
    • Slagtning og aflivning
    • Udegående dyr
    • Dyrevelfærdsmærket
    • Læs mere

    Flytning af dyr

    • Flytning til EU-lande
    • Indførsel fra tredjelande
    • Eksport til tredjelande
    • Flytning indenfor Danmark
    • Transport
    • Læs mere

    Dyresundhed

    • Dyresygdomme
    • Smittebeskyttelse
    • Lægemidler til dyr
    • Veterinært beredskab
    • Dyresundhedsloven
    • Læs mere

    Animalske biprodukter

    • Generelt om animalske biprodukter
    • Godkendelse, registrering og drift
    • Gødning og jordforbedring
    • Samhandel, indførsel og eksport
    • Læs mere

    Udbetaling til minkvirksomheder og følgeerhverv

    • Den forenklede model
    • Ansøgning om erstatning efter forenklet model
    • Den skemalagte model
    • Nedlukningserstatning til følgeerhverv
    • Læs mere

    Gå til Dyr

Du er her:
  • Forside
  • Kost og fødevarer
  • Fødevaresikkerhed
  • Bakterier, virus og parasitter
  • Bakterier i fødevarer
  • Listeria
  • Engrosvirksomhed - listeria
  • Kost og fødevarer
    • Alt om mad
      • De officielle Kostråd
      • Gå efter mærkningen
      • Sikker handel på nettet
      • God køkkenhygiejne
      • Kosttilskud
      • Kemi i maden
      • Madspild i hjemmet
      • Mad med hjem fra rejsen
      • Sød Balance
    • Start og drift af fødevarevirksomhed
      • Startpakke til nye fødevarevirksomheder
      • Autorisation og registrering
      • Egenkontrol og risikoanalyse
      • Hygiejne og indretning
      • Sporbarhed
      • Virksomhedstyper - hygiejneregler
      • Specifikke fødevarer - hygiejneregler
      • Bestilt vejledning og forhåndsgodkendelse
    • Kontrol
      • Sådan foregår kontrollen
      • Typer af kontrol
      • Kontrollens virkemidler
      • Laboratorieanalyser
      • Betaling og afgifter
    • Fødevaresikkerhed
      • Bakterier, virus og parasitter
        • Bakterier i fødevarer
          • Campylobacter
          • E. coli
          • Listeria
            • Detailvirksomhed - listeria
            • Engrosvirksomhed - listeria
              • 1. Er listeria aktuel for virksomheden?
              • 2. Kan listeria vokse i virksomhedens produkter?
              • 3. Hvad siger reglerne?
                • Indplacering i rigtig fødevarekategori
              • 4. Lav en risikoanalyse og en plan for egenkontrol
              • 5. Skal virksomheden have en prøveplan?
              • 6. Beskriv hvad virksomheden skal gøre ved fund
              • 7. Gør grundigt rent
              • 8. Dokumenter at der er styr på listeria i miljø og produkter
            • Produktprøver, miljøprøver, rengøringsprøver og tendensanalyser
          • Salmonella i fødevarer
            • Salmonella kvæg
            • Salmonella slagtefjerkræ
            • Salmonella æg
            • Salmonella svin
            • Særstatus i EU for æg og kyllingekød
          • Shigella i fødevarer
          • Sporedannere i fødevarer
            • Bacillus cereus i fødevarer
            • Clostridium botulinum i fødevarer
            • Clostridium perfringens i fødevarer
          • Staphylococcus aureus og fødevarer
          • STEC i fødevarer
          • Yersinia i fødevarer
          • Vibrio i fødevarer
        • Fordærvende bakterier, gær- og skimmelsvampe
        • Forebyggelse og bekæmpelse af bakterier i fødevarer
        • Parasitter i fødevarer
          • Anisakis
          • Cryptosporidium
          • Echinococcus
          • Giardia
          • Toxoplasma gondii i fødevarer
          • Trichinella /trikiner
        • Virus i fødevarer
          • Norovirus
          • Hepatitis A
          • Hepatitis E virus
          • Tick Borne Encephalitis virus (TBEV) og fødevarer
        • Antibiotikaresistente bakterier i fødevarer
          • ESC-bakterier
          • Spørgsmål og svar om antibiotikaresistente bakterier i kød
      • Emballage og udstyr
        • Bæredygtige FKM
        • Dokumentation
        • Mærkning
        • Materialetyper
        • Registrering
      • Fremstillingsprocesser
        • Bestråling
        • Genmodificerede organismer (GMO)
        • Nanoteknologi
      • Fødevareberedskab
        • Alert and Co-operation Network (ACN)
        • Den Centrale Udbrudsgruppe - DCUG
        • Kontrol med tilbagetrækning og ulovlige produkter
        • Opklaring af sygdomsudbrud pga. fødevarer
        • Søg i tilbagekaldte fødevarer
        • Forberedt på kriser
      • Kemiske stoffer og toksiner
        • Biocider - desinfektionsmidler og pattedypningsmidler
        • Kontrol og prøvetagning (Kemi tjekliste)
        • Miljøforureninger i fødevarer
        • Mykotoksiner
        • Naturlige giftstoffer
        • Pesticider
        • Procesforureninger i fødevarer
      • Tilbagetrækning af fødevarer
      • Tilsætninger
        • Aromaer
        • Berigede fødevarer
        • Enzymer
        • Mikrobielle kulturer
        • Tekniske hjælpestoffer
        • Tilsætningsstoffer
    • Indførsel, samhandel og eksport
      • Ind- og udførsel mellem EU og samhandelslande
      • Indførsel fra tredjelande
      • Grænsekontrol
      • Eksport til tredjelande
      • IUU - Illegalt, Urapporteret og Ureguleret fiskeri
    • Mærkning og markedsføring af fødevarer
      • Generelle mærkningskrav
      • Frivillig fødevareinformation
      • Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
      • Produktspecifikke mærkningsregler
      • Når du sælger fødevarer på nettet
    • Økologi
      • Økologi for fødevarevirksomheder
      • Økologi for professionelle køkkener
      • Økologisk akvakulturbrug
      • Det Økologiske Spisemærke
    • Særlige fødevarekategorier
      • Fødevarer til spæd- og småbørn
      • Fødevarer til særlige medicinske formål
      • Kosterstatninger til vægtkontrol
      • Kosttilskud

Sådan undgår engrosvirksomheder problemer med listeria

Klik dig gennem disse otte trin

1. Er listeria aktuel for virksomheden?

2. Kan listeria vokse i virksomhedens produkter?

3. Hvad siger reglerne?

4. Lav en risikoanalyse og en plan for egenkontrol

5. Skal virksomheden have en prøveplan?

6. Beskriv hvad virksomheden skal gøre ved fund

​​7. Gør grundigt rent

​8. Dokumenter at virksomheden har styr på listeria i miljø og produkter

 

Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen arbejder med hele fødevarekæden fra jord til bord med fokus på dyresundhed, dyrevelfærd og sikker, sund mad. Vi står bag De officielle Kostråd og smileykontroller, som du kender fra cafeer, restauranter og supermarkeder.

Kontakt

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup
Tlf. 72 2​​​7 69 00
CVR: 62534516
EAN
Betaling af regning

Åben:
Mandag - torsdag: 9 - 16
Fredag: 9 - 15

Følg os

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • X
  • Bluesky

Genveje

  • Lovstof og vejledninger
  • Portaler og databaser
  • Publikationer og materialer
  • Prøveresultater
  • Tilmeld nyhedsbreve
  • Registreringsblanketter til fødevarevirksomheder

Ministeriets institutioner

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
  • Landbrugs- og Fiskeristyrelsen
  • Kontakt Fødevarestyrelsen
  • Cookies
  • Persondatabeskyttelse
  • Tilgængelighedserklæring
  • Klage