Spring hovednavigationen over
Find smiley
Kontakt
Om os
Nyheder
Presse
Job
Lovstof
English
Submit
menu
Om os
Kost og fødevarer
Alt om mad
Start og drift af fødevarevirksomhed
Kontrol
Fødevaresikkerhed
Bakterier, virus og parasitter
Bakterier i fødevarer
Campylobacter
E. coli
Listeria
Detailvirksomhed - listeria
Engrosvirksomhed - listeria
1. Er listeria aktuel for virksomheden?
2. Kan listeria vokse i virksomhedens produkter?
3. Hvad siger reglerne?
4. Lav en risikoanalyse og en plan for egenkontrol
5. Skal virksomheden have en prøveplan?
6. Beskriv hvad virksomheden skal gøre ved fund
7. Gør grundigt rent
8. Dokumenter at der er styr på listeria i miljø og produkter
Produktprøver, miljøprøver, rengøringsprøver og tendensanalyser
Salmonella i fødevarer
Shigella i fødevarer
Sporedannere i fødevarer
Staphylococcus aureus og fødevarer
STEC i fødevarer
Yersinia i fødevarer
Vibrio i fødevarer
Fordærvende bakterier, gær- og skimmelsvampe
Forebyggelse og bekæmpelse af bakterier i fødevarer
Parasitter i fødevarer
Virus i fødevarer
Antibiotikaresistente bakterier i fødevarer
Emballage og udstyr
Fremstillingsprocesser
Fødevareberedskab
Kemiske stoffer og toksiner
Tilbagetrækning af fødevarer
Tilsætninger
Indførsel, samhandel og eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Økologi
Særlige fødevarekategorier
Foder
Dyr
Portaler
Publikationer og materialer
Prøveresultater
ViD Forskning
menu
Kost og fødevarer
Alt om mad
De officielle Kostråd
Gode køkkenvaner
Madspild
Kemi i maden
Mad med hjem fra rejsen
Læs mere
Start og drift af fødevarevirksomhed
Startpakke til nye fødevarevirksomheder
Autorisation og registrering - opstart, ændring og ophør
Egenkontrol og risikoanalyse
Hygiejne og indretning
Virksomhedstyper
Læs mere
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrolkampagner
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Læs mere
Fødevaresikkerhed
Bakterier, virus og parasitter
Kemiske stoffer og toksiner
Emballage og udstyr
Fremstillingsprocesser
Fødevareberedskab
Læs mere
Indførsel, samhandel og eksport
Ind- og udførsel fra EU og samhandelslande
Indførsel fra tredjelande
Eksport til tredjelande
Grænsekontrol
IUU
Læs mere
Mærkning og markedsføring
Generelle mærkningskrav
Frivillig fødevareinformation
Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
Produktspecifikke mærkningsregler
Læs mere
Økologi
Økologi for fødevarevirksomheder
Økologi for professionelle køkkener
Det Økologiske Spisemærke
Økologisk akvakulturbrug
Økologi for forbrugere
Læs mere
Særlige fødevarekategorier
Fødevarer til spæd- og småbørn
Fødevarer til særlige medicinske formål
Kosterstatninger til vægtkontrol
Kosttilskud
Læs mere
Gå til Kost og fødevarer
Foder
Start og drift af fodervirksomhed
Hvad er foder?
Virksomhedstyper
Registrering og godkendelse af fodervirksomhed
Foderlægemidler - fremstilling, håndtering m.m.
Læs mere
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrolkampagner
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Læs mere
Fodersikkerhed
Foderhygiejne
Uønskede stoffer
Pesticidrester
Salmonella i foder
Læs mere
Indførsel og eksport
Indførsel fra tredjelande
Eksport til tredjelande
Indførsel fra EU- og samhandelslande
Læs mere
Mærkning og markedsføring
Mærkning og pakning
Fodermidler
Fodertilsætningsstoffer
Genmodificeret foder
Diætetisk foder
Læs mere
Animalske biprodukter
Generelt om animalske biprodukter
Godkendelse, registrering og drift
Animalsk foder
Import, eksport og samhandel
Læs mere
Lovstof og vejledning
Foder - lovstof
Fodervejledningen
Til private
Privat indførsel af foder
Gå til Foder
Dyr
Til private
Alt om kæledyr
Heste, høns og andre hobbydyr
Gårdbesøg
Jægere og fiskere
Pas på dyrene i varmen
Læs mere
Autorisation, godkendelse, registrering og tilladelse
Autorisation
Registrering og godkendelse
Tilladelse
Læs mere
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrolkampagner
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Læs mere
Dyrevelfærd
Landbrugsdyr og heste
Slagtning og aflivning
Udegående dyr
Dyrevelfærdsmærket
Læs mere
Flytning af dyr
Flytning til EU-lande
Indførsel fra tredjelande
Eksport til tredjelande
Flytning indenfor Danmark
Transport
Læs mere
Dyresundhed
Dyresygdomme
Smittebeskyttelse
Lægemidler til dyr
Veterinært beredskab
Dyresundhedsloven
Læs mere
Mærkning og registrering
Registrering af dyrehold i CHR
Identifikation og registrering af dyr
Læs mere
Udbetaling til minkvirksomheder og følgeerhverv
Den forenklede model
Ansøgning om erstatning efter forenklet model
Den skemalagte model
Nedlukningserstatning til følgeerhverv
Læs mere
Animalske biprodukter
Generelt om animalske biprodukter
Godkendelse, registrering og drift
Gødning og jordforbedring
Samhandel, indførsel og eksport
Læs mere
Gå til Dyr
Du er her:
Forside
Kost og fødevarer
Fødevaresikkerhed
Bakterier, virus og parasitter
Bakterier i fødevarer
Listeria
Engrosvirksomhed - listeria
Kost og fødevarer
Alt om mad
De officielle Kostråd
Gå efter mærkningen
Gode råd om e-handel
God køkkenhygiejne
Kosttilskud
Kemi i maden
Madspild i hjemmet
Mad med hjem fra rejsen
Sød Balance
Start og drift af fødevarevirksomhed
Startpakke til nye fødevarevirksomheder
Autorisation og registrering
Egenkontrol og risikoanalyse
Hygiejne og indretning
Sporbarhed
Virksomhedstyper - hygiejneregler
Specifikke fødevarer - hygiejneregler
Bestilt vejledning og forhåndsgodkendelse
Kontrol
Sådan foregår kontrollen
Typer af kontrol
Kontrollens virkemidler
Laboratorieanalyser
Betaling og afgifter
Fødevaresikkerhed
Bakterier, virus og parasitter
Bakterier i fødevarer
Campylobacter
E. coli
Listeria
Detailvirksomhed - listeria
Engrosvirksomhed - listeria
1. Er listeria aktuel for virksomheden?
2. Kan listeria vokse i virksomhedens produkter?
3. Hvad siger reglerne?
Indplacering i rigtig fødevarekategori
4. Lav en risikoanalyse og en plan for egenkontrol
5. Skal virksomheden have en prøveplan?
6. Beskriv hvad virksomheden skal gøre ved fund
7. Gør grundigt rent
8. Dokumenter at der er styr på listeria i miljø og produkter
Produktprøver, miljøprøver, rengøringsprøver og tendensanalyser
Salmonella i fødevarer
Salmonella kvæg
Salmonella slagtefjerkræ
Salmonella æg
Salmonella svin
Særstatus i EU for æg og kyllingekød
Shigella i fødevarer
Sporedannere i fødevarer
Bacillus cereus i fødevarer
Clostridium botulinum i fødevarer
Clostridium perfringens i fødevarer
Staphylococcus aureus og fødevarer
STEC i fødevarer
Yersinia i fødevarer
Vibrio i fødevarer
Fordærvende bakterier, gær- og skimmelsvampe
Forebyggelse og bekæmpelse af bakterier i fødevarer
Parasitter i fødevarer
Anisakis
Cryptosporidium
Echinococcus
Giardia
Toxoplasma gondii i fødevarer
Trichinella /trikiner
Virus i fødevarer
Norovirus
Hepatitis A
Hepatitis E virus
Tick Borne Encephalitis virus (TBEV) og fødevarer
Antibiotikaresistente bakterier i fødevarer
ESC-bakterier
Spørgsmål og svar om antibiotikaresistente bakterier i kød
Emballage og udstyr
Bæredygtige FKM
Dokumentation
Mærkning
Materialetyper
Registrering
Fremstillingsprocesser
Bestråling
Genmodificerede organismer (GMO)
Nanoteknologi
Fødevareberedskab
Alert and Co-operation Network (ACN)
Den Centrale Udbrudsgruppe - DCUG
Fødevarestyrelsen og det nationale beredskab
Kontrol med tilbagetrækning og ulovlige produkter
Opklaring af sygdomsudbrud pga. fødevarer
Søg i tilbagekaldte fødevarer
Forberedt på kriser
Kemiske stoffer og toksiner
Biocider - desinfektionsmidler og pattedypningsmidler
Kontrol og prøvetagning (Kemi tjekliste)
Miljøforureninger i fødevarer
Mykotoksiner
Naturlige giftstoffer
Pesticider
Procesforureninger i fødevarer
Tilbagetrækning af fødevarer
Tilsætninger
Aromaer
Berigede fødevarer
Enzymer
Mikrobielle kulturer
Tekniske hjælpestoffer
Tilsætningsstoffer
Indførsel, samhandel og eksport
Ind- og udførsel fra EU og samhandelslande
Indførsel fra tredjelande
Grænsekontrol
Eksport til tredjelande
IUU - Illegalt, Urapporteret og Ureguleret fiskeri
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Generelle mærkningskrav
Frivillig fødevareinformation
Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
Produktspecifikke mærkningsregler
E-handel
Økologi
Økologi for fødevarevirksomheder
Økologi for professionelle køkkener
Økologisk akvakulturbrug
Det Økologiske Spisemærke
Særlige fødevarekategorier
Fødevarer til spæd- og småbørn
Fødevarer til særlige medicinske formål
Kosterstatninger til vægtkontrol
Kosttilskud
Sådan undgår engrosvirksomheder problemer med listeria
Klik dig gennem disse otte trin
1. Er listeria aktuel for virksomheden?
2. Kan listeria vokse i virksomhedens produkter?
3. Hvad siger reglerne?
4. Lav en risikoanalyse og en plan for egenkontrol
5. Skal virksomheden have en prøveplan?
6. Beskriv hvad virksomheden skal gøre ved fund
7. Gør grundigt rent
8. Dokumenter at virksomheden har styr på listeria i miljø og produkter