Sundhedsskadelige effekter
- Forøger blodtrykket
- Kan give anledning til ødemer
- Nedsætter metabolismen af hydrocortison
Risikovurderinger
Der er fastsat et tolerabelt dagligt indtag på 100 mg/dag/person af EFSA.
Grænseværdier
Det er kun tilladt at tilsætte aromastofferne glycyrrhizinsyre og ammonieret glycyrrhizinsyre til visse fødevaretyper. Der er grænseværdier for anvendelsen i tilsætningsstofforordningen 1334/2008:
Find grænseværdierne i de nævnte forordninger
Der er mærkningsregler for konfekture og drikkevarer tilsat glycyrrhizinsyre i forordning 1169/2011, Bilag III, stk. 3. Mærkningsreglerne gælder også for tilsætning af glycyrrhizinsyre med lakridsplanten Glycyrrhiza glabra.
Find mærkningsreglerne under fødevareinformationsforordningen
Råvarer
Lakridsrod.
Forarbejdede varer
Lakrids og andre fødevarer indeholdende lakridsekstrakt.