Ved den rene slagteproces, bør du skylle relevante overflader, udstyr, forklæde m.v. med rent drikkevand mellem alle trin i slagteprocessen. Ved forurenet slagtekrop, bør du skylle kroppen med rent koldt drikkevand på en måde, så du undgår at sprøjte på rene slagtekroppe og udstyr mv.
Faciliteter og udstyr til slagtning bør være udformet, så det er nemt at rengøre og om nødvendigt desinficere. Til udstyr som f.eks. knive, bør du have sterilisatorer eller alternative muligheder med samme virkning til desinfektion.
Det bør være muligt at skylle, rengøre og om nødvendigt desinficere de flader, der kommer i kontakt med slagtekroppen, og andet relevant udstyr før, under og efter slagtning. Materialer mv. skal være egnede til kontakt med fødevarer.
Selve omgivelserne ved slagtning bør være hensigtsmæssigt udformet, fri for skadedyr og holdes tilstrækkeligt vedlige og rent. Slagteaffald som f.eks. fjer og organer, samt andet affald, skal du bortskaffe hygiejnisk. Vær også opmærksom på korrekt opsamling/afskaffelse af blod/spildevand/slagteaffald.
Brug rent drikkevand til rengøring, og egnede desinfektionsmidler godkendt til brug i fødevarevirksomheder eller f.eks. kogende drikkevand.